Vi suger märgen och musten ur Edinburgh

Väl framme, efter en storstilad entré längs kanalgatan in i Edinburgh, lyckades vi hitta en indisk restaurang (Jaipur) i närheten av vårt femstjärniga hotell. Eftersom klockan var närmare elva på kvällen och hela sällskapet led av akut näringsbrist beställde sällskapet in och och förtärde mat i rekordfart. Betyget blev 5/5! På maten alltså. Resten var sådär. Det gick en kypare per gäst (d.v.s. fem) och inredningen var lite väl stel. Nöjda och stärkta av måltiden gick vi vidare till Brew Dog (ett av världens mest kända microbryggerier och som numera återfinns också i Stockholm, därmed farligt nära att bli ett makrobryggeri).

20130705-194455.jpg
Brew Dog, ett ställe fullt med öl.

Efter god öl gick sällskapet vidare till Sneaky Pete’s, en ganska liten klubb (c:a tre skokartonger stor), för att dansa ner efter dagens strapats. Innan vi kom in testade dock ställets inkastare om
sällskapet ”hade alla hästar hemma” genom att säga ”the only words I know in swedish are: du är efterbliven”. Cykelsällskapet klarade testet med bravur och var återigen i centrum. Musiken på stället var dålig, men den gick att dansa till. Men var sak har sin tid så för att orka med sista dagens strapatser avvek vi. Vi kan ha försökt ta oss in på stället Bongo först också.

Sista dagen
Pigga och färska som nyponrosor vaknade vi i ett rum som luktade allt annat än just rosor. Kaj, den ständigt ansvarstagande, gick ner till repan och kollade så att vi inte behövde byta rum (vi hade ju kommit en dag för tidigt tack vare er läsare). Det var inga problem så med det ur världen var sällskapet redo att krama ut all juice som Edinburgh hade i sig. Vi började med frukost på Starbucks. Johan H satt på övervåningen medan resten av sällskapet satt på uteserveringen. Sedan gick vi upp till The Nelson Monument och fick oss en maffig utsikt från det 143 trappsteg höga tornet. Helt klart värt de fyra punden i entréavgift. Vi bockade samtidigt av att se Edinburgh Castle (på håll).

20130705-194203.jpg
Vi turistar till fots. Här nedanför Nelson-monumentet.

20130705-194228.jpg
143 trappsteg…

20130705-194254.jpg
…är ju inga problem när man cyklat genom England, Wales, Irland, Nordirland och Skottland.

Efter Nelsonmonumentet begav vi oss raka (ha ha!) vägen mot Benny’s för att raka oss.

20130705-194340.jpg
Fina bilder förtjänar dubbelpublicering.

På vägen, som i alla fall dit var lång, lyckades vi ta oss bort från den turistiga delen av stan. Det var så skönt att inte uppmanas att köpa en kilt var tredje meter att vi firade med en öl på puben Blue Blazer.

Sen promenerade vi lite till.

20130706-145920.jpg
Spexigt gäng det här.

20130706-145940.jpg
Vi kollade även in Cowgate…

20130706-145949.jpg
…och delade på en friterad Snickers. Inte lika gott som friterad Mars dock.

Sedan gick vi och snyggade till oss(?). Spindeln förärades med denna snygga spindeln-pin i en serietidningsbutik:

20130705-194317.jpg
Spindelmannen.

Efter det åt vi mat och sedan bar det av till vandrarhemmet för att blogga (alltid till er tjänst) och ladda batterierna inför rond två på Brew Dog. Sedan bar det vidare till ett par lite mer turistinriktade ställen. Detta kändes föga värdigt för ett gäng världsvana globetrotters som oss så vi sökte raskt upp ett nytt ställe.

På lilla puben The Royal Oak var det trubadurkväll och vi avnjöt en varsin pint McEwans till dessa vackra toner:


Trubadurer framför The Killers ”Romeo and Juliet”.

Der började bli sent den sista kvällen på den här långa resan, och vi hade just ätit kvällsmat och var på väg hem, när en energisk flyerutdelare gav oss en papperslapp med reklam för discoklubben Bongo (som vi ju försökt besöka kvällen innan), där det stod:

Tonight it’s a ’Let’s Get Physical’ theme at the twisted and freaky club event with a mix of installation and performance, glam techno, electro, indie punk and rock’n’roll tunes, where ’the weird is normal’

Get creative – come in costume and be rewarded with discounted entry!

Vi trodde inte våra öron. En maskerad med tema ”fysisk aktivitet”. Och vi som faktiskt hade de rätta kläderna med oss!

Sagt och gjort. Som en sista krydda på vår egenkomponerade semesterform ”cykla och festa dig genom en geografiskt stor yta” lyckades vi alltså kombinera de två komponenterna: vi satte på oss våra cykelkläder och gick dit.

20130706-091852.jpg
Johan E och Joel gör succé på klubb Bongo.

1 tanke kring ”Vi suger märgen och musten ur Edinburgh

  1. Det har varit så kul att följa er och nu vet jag dessutom vem Edward Blom är.

Kommentarer är stängda.