Glasgow – Edinburgh (att spurta i medvind)

Ja, ni röstade ju oss upp ur sängen på Euro Hostel i Glasgow för att ännu en gång cykla 8,5 mil i zombietillstånd. Tack!

Vi började morgonen med att inta frukost på pubkedjan Wetherspoon. Jag (Johan E) var fast besluten att beställa en tallrik ris [reese] men det blev en Full English [Scottish] Breakfast igen. Denna gången inslagen i en wrap.

Vi åkte till Billy Bilsland’s Bicycles och köpte mer slangar. Jag är uppe i tre punkteringar och Joel i en, men de andra har klarat sig utan.

Den var det dags för sista cyklingen. Vi hade fått höra att vägen mellan Glasgow och Edinburgh skulle vara ett enda stort industriområde. Men det uppgiftslämnaren missat är att regeringen i linje med ett stort folkhälsoprojekt har avskaffat momsen på cyklar och har investerat mängder av Sterling i nya cykelvägar. Mellan Glasgow och Edinburgh går cykelväg nummer 75, som vi åkte hela vägen.

20130705-181650.jpg
nya fina 75:an

20130705-181656.jpg
just här är det 46 miles kvar till Edinburgh.

En detalj i sammanhanget är att Cykelsällskapet faktiskt var de som invigde sträckan eftersom vi bevittnade asfalteringen av de sista femton meterna på sträckan just innan vi gav oss av.

20130705-181710.jpg
Skottland bäddar för Cykelsällskapets spurtsträcka.

Hela vägen till Edinburgh hade vi ca 8 sekundmeter rak medvind i ryggen, vilket gjorde att vi bara behövde trampa tre tramptag per 500 meter (alltså 510 tramptag totalt under hela dagen). Så här såg det ut:

Vilket härligt sätt att avsluta cyklingen på These Islands. Ja, undantaget mördarbacken vid flygplatsen och de sista två milen på grusväg vid kanalen då. Men i runda slängar så var känslan av cyklingen att jämföra med smaken av nykärnat smör på nybakat bröd.

Vid femtiden var det dags för lunch och vi stannade till vid Almo’s pizza. De hade inga bord så vi fick sitta på gräset utanför. Oavsett så var det vringott!

20130705-181718.jpg
Lunch vid 17 igen.

Ja, och som ni redan har läst så kom vi fram. Sista biten var läggs en cirka en mil lång kanal:

I Edinburgh bor vi på Smart City Hostel och här finns alla ingredienser man kan förvänta sig:

★ En tjej som sitter i skräddarställning och läser en bok
★ Asocial laptopanvändare
★ Skäggig australiensare som reser runt själv och raggar på tyska utbytesstudenter
★ Resident bartender, fd gäst
★ Minst fem överåriga överliggare/översittare*
★ Asiat som inte pratar engelska
★ Dreadlocks
★ Bohemiska byxor
★ Hostel douchebag (med gitarr – spelandes ”Wonderwall”)
★ Minst en rekommendation att åka till Amsterdam – ”it is sooo cool!”
★ Wifi
★ Gratis pasta någon dag
★ Organiserad Pub crawl

* den här punkten brukar lösa sig när vi checkar in

5 tankar kring ”Glasgow – Edinburgh (att spurta i medvind)

 1. C75:an påminner om Klarälvsbanan, ung samma längd. Fint landskap vad det verkar, och härligt med nybelagt! Kanalen mindre bred än Klarälven. Jag förstår att ni njöt av denna medvindsepilog.

 2. Är det bara jag, eller tycktes träden heja på er? Fin film.

 3. Oj, detta är egentligen jag,
  Sitter gärna i skräddarställning med min laptop när jag inte raggar på tyskor berättar mina barhistorier från mitt yngreliv när jag var fattig på knackig engelska och dreadsen hängande ner till mina gamla karatebyxor med ett försök att spela gittar till någon reggea och drömmer om att åka till amsterdam, kollar biljetter dit via wifi efter att ha käkat pastan som står på spisen för att klara den pubrunda som nalkas.

  1. Wow Q!

   Du är en komplett hostelbingobricka i en enda person! När kan vi ses?!

   // Cykelsällskapet

Kommentarer är stängda.