Ayr – Glasgow

Vi vaknade utvilade och glada i Ayr och åt lite frukost innan vi gav oss av. Det skulle bli regn igen sade väderprognosen, som lyckligtvis var helt felaktig. Efter att morgonmolnen skingrat sig blev det stundtals sol och folk vi pratade med sade att det här var fråga om starten på en värmebölja, som kommer till Skottland högst var tionde år.

Idag skulle det visa sig (och Google Maps hade redan skvallrat om det) att 4/5 av vägen var separata cykelvägar genom parker, golfbanor, längs stränder och genom skogar. Mysigt, för vi var sugna på att ta det lugnt, cykla i bredd och chit-chatta.

När det var dags för lunch cyklade vi in i lilla Irvine. Det såg ut så här:

Vi stannade till på The Old Town café och käkade Macaroni & Cheese som brukligt serverades med en stor tallrik pommes frites vid sidan. Ännu ett exempel på den nyttiga brittiska maten.

Vi frågade tanten på Old Town café om Enhörningen verkligen är Skottlands nationaldjur. Hon svarade:

– Yes, when I was a wee girl I had an imaginary unicorn, which I tied to my bed every night when I went to sleep.

Vän av ordning (bl.a. Linda B) kan undra om faktumet att hon hade en ”imaginary unicorn” betyder att alla andras enhörningar är verkliga. Men visst.

Cyklingen fortsatte sedan cykelväg upp och cykelväg ned tills vi kom till sjön Castle Semple Loch. Där var det dags för glass och lite vila i solen.

20130704-092114.jpg
Vi tar det lugnt och äter glass vid stranden av Castle Semple Loch.

Strax efter solandet fick Johan E ett sug efter att köpa ännu en ny cykel. Lyckligtvis hyrde de ut cyklar vid besökscentret vid sjön, och den här modellen föll alla på läppen:

20130704-092320.jpg
Johan E provar en ny cykel.

20130704-092328.jpg
Johans nya cykel rymmer även Kaj.

Det enda som var lite trist var själva infarten till Glasgow. Staden är mycket stor till ytan och vi fick dela väg med den övriga trafiken den sista timmen. Till sist kom vi fram till vårt inte så lyxiga boende på Euro Hostel i Glasgow. Här kostar rummen 95 kr per natt, och cyklarna står säkert inomhus, så varför klaga på bristen på komfort?

När det var dags för middag övade Johan H (Spindeln) upp sina språkfärdigheter och fick tips av en tjej att maten var bra på The Butterfly and The Pig och det stämde verkligen. Ölen var också bra. Och Jazzbandet som spelade var inte så dumma de heller faktiskt.

Allt kul i Glasgow händer tydligen på restaurangtäta Bath Street, så dit gick vi och provade ett antal barer. Vi dividerade om vad vi skulle göra av resten av tiden på resan och fick den briljanta idén att låta den sjätte deltagaren på resan – ni som följer bloggen – bestämma hur vi ska göra. Vi är mycket spända på utgången av omröstningen.

1 tanke kring ”Ayr – Glasgow

Kommentarer är stängda.